Hvad er lagging streng syntese?
Hvad er lagging streng syntese?

Video: Hvad er lagging streng syntese?

Video: Hvad er lagging streng syntese?
Video: Leading and lagging strands in DNA replication | MCAT | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Det haltende streng er syntetiseret i korte, adskilte segmenter. På den haltende streng skabelon, "læser" en primase skabelon-DNA'et og initierer syntese af en kort komplementær RNA-primer. RNA-primerne fjernes derefter og erstattes med DNA, og DNA-fragmenterne forbindes med DNA-ligase.

På samme måde kan du spørge, hvorfor er syntesen af den efterslæbende streng diskontinuerlig?

På den øverste haltende streng , syntese er diskontinuerlig , da nye RNA-primere skal tilføjes, da åbning af replikationsgaflen fortsætter med at blotlægge ny skabelon. Dette producerer en række afbrudte Okazaki-fragmenter.

Ydermere, hvorfor opstår lagging strand? Det haltende streng kaldes haltende streng fordi der er en væsentlig forsinkelse i replikeringen af det streng i forhold til den førende streng . Det vil sige, at det bogstaveligt talt "halter" bagud førende streng i løbet af dsDNA-replikation.

På denne måde, hvad er en haltende streng, og hvorfor opstår den?

Det forsinkelse gang at opstår mens DNA'et vikler sig ud, forklarer dets navn, haltende streng . Når nok DNA er viklet ud, vil en anden polymerase komme ind og replikere en anden lille del på haltende streng . Disse bidder af DNA kaldes Okazaki-fragmenter. Til sidst går de alle sammen i en glat streng af DNA.

Hvilken streng er kontinuerlig?

Okazaki Fragmenter. Ved en replikationsgaffel, begge dele tråde syntetiseres i en 5' → 3' retning. Den førende streng er syntetiseret løbende , hvorimod den haltende streng er syntetiseret i korte stykker kaldet Okazaki-fragmenter.

Anbefalede: