Hvad er kontinuitet og diskontinuitet i psykologi?
Hvad er kontinuitet og diskontinuitet i psykologi?

Video: Hvad er kontinuitet og diskontinuitet i psykologi?

Video: Hvad er kontinuitet og diskontinuitet i psykologi?
Video: Lifespan Development: Continuity & Discontinuity 2024, April
Anonim

Kontinuitet imod Diskontinuitet . Det kontinuitet synspunkt siger, at forandring er gradvis. Psykologer af diskontinuitet mener, at mennesker gennemgår de samme stadier, i samme rækkefølge, men ikke nødvendigvis i samme hastighed; Hvis en person går glip af et stadie, kan det dog have varige konsekvenser.

Folk spørger også, hvad er forskellen mellem kontinuitet og diskontinuitet?

På den ene side kontinuitet teori siger, at udvikling er en gradvis, kontinuerlig proces. På den anden side diskontinuitet teorien siger, at udvikling sker i en række forskellige stadier.

Ved også, hvad er et eksempel på kontinuitet i psykologi? Kontinuitet : Når vi ser et objekt, men er tvunget til at bevæge os gennem et andet objekt; når vores øjne naturligt følger en linje. Heri eksempel , vores øjne følger fra C i Coca til Cola. Vi følger derefter C'et i Cola til L og A i ordet.

Og hvad betyder diskontinuitet i psykologi?

Diskontinuitet . Diskontinuitet er en dimension af en udviklingsdebat psykologi . Forskellige psykologer argumentere for, om menneskelig udvikling sker på en kontinuerlig måde (kontinuitet) eller skrider frem i aldersrelaterede stadier ( diskontinuitet ). Diskontinuitet forklarer menneskelig udvikling som at have forskellige stadier.

Hvad er et eksempel på kontinuerlig udvikling?

Kontinuerlig udvikling er det, der sker gradvist over tid. An eksempel fra domænet fysisk udvikling er højde. An eksempel her ville være Piagets kognitive stadier udvikling sansemotorisk, præoperationel osv. Udvikling som helhed er en kombination og interaktion af disse to typer.

Anbefalede: