Hvilke strømme udgør det globale transportbånd?
Hvilke strømme udgør det globale transportbånd?

Video: Hvilke strømme udgør det globale transportbånd?

Video: Hvilke strømme udgør det globale transportbånd?
Video: Detroit Lions Offseason Workouts Underway | Detroit Lions Podcast 2024, Kan
Anonim

Det ocean er ikke en stille vandmasse. Der er konstant bevægelse i ocean i form af en verdensomspændende havtransportbånd . Denne bevægelse er forårsaget af en kombination af termohalin strømme (termo = temperatur; halin = saltholdighed) i dybet ocean og vinddrevet strømme på overfladen.

Derfor, hvor begynder det globale transportbånd?

Termohaline cirkulation driver en global -skalasystem af strømme kaldet " globalt transportbånd ." Det transportbåndet begynder på overfladen af ocean nær polen i Nordatlanten. Her er vandet afkølet af arktiske temperaturer.

Ved også, hvad er det globale transportbånd, og hvad er drivkraften bag det? Det er et system i konstant bevægelse af dybt vand forårsaget af saltholdighed og temperatur, den Globalt transportbånd er ansvarlig til flytningen af vand rundt om på kloden.

Med dette i øjesyn, hvad er det globale transportbånd og termohaline-cirkulation?

Det globalt transportbånd er et system af ocean strømme, der transporterer vand rundt i verden. Mens vinden primært driver overfladestrømme, drives dybe strømme af forskelle i vandtætheder i en proces, der kaldes termohaline cirkulation.

Hvad er en global påvirkning af havets transportbånd?

Det havcirkulationstransportbånd hjælper med at balancere klimaet. Som en del af havtransportbånd , varmt vand fra det tropiske Atlanterhav bevæger sig mod polen nær overfladen, hvor det afgiver noget af sin varme til atmosfæren. Denne proces modererer delvist de kolde temperaturer på højere breddegrader.

Anbefalede: