Hvad er spontan proces og ikke-spontan proces?
Hvad er spontan proces og ikke-spontan proces?

Video: Hvad er spontan proces og ikke-spontan proces?

Video: Hvad er spontan proces og ikke-spontan proces?
Video: Не купайтесь в контрастном душе. Измените качество крови, и тромбы сами рассосутся. 2024, Kan
Anonim

EN spontan proces er en, der sker uden indblanding fra ydre. EN ikke-spontan proces ville ikke ske uden indblanding fra udefra.

Desuden, hvad er spontan og ikke-spontan proces?

EN spontan proces er i stand til at fortsætte i en given retning uden at skulle drives af en ekstern energikilde. En endergonisk reaktion (også kaldet a ikke-spontan reaktion ) er et kemikalie reaktion hvor standardændringen i fri energi er positiv og energi absorberes.

Ved også, hvad er en ikke-spontan proces, giv et eksempel? En ikke-spontan reaktion har brug for en ekstern energi for at pumpe reaktionen i denne retning. For eksempel uden en ekstern energikilde, vand vil forblive vand for evigt. Under de rette forhold vil tilføjelse af elektricitet (jævnstrøm) lave brintgas og iltgas.

Ved også, hvad det betyder, hvis en proces er spontan?

EN spontan proces er tidsudviklingen af et system, hvor det frigiver fri energi, og det bevæger sig til en lavere, mere termodynamisk stabil energitilstand. I tilfælde, hvor der er tale om et isoleret system, hvor der ikke udveksles energi med omgivelserne, spontane processer er karakteriseret ved en stigning i entropi.

Er alle naturlige processer spontane?

Anden lov: I et isoleret system, naturlige processer er spontan når de fører til en stigning i uorden eller entropi. Denne erklæring er begrænset til isolerede systemer for at undgå at skulle bekymre dig om, hvorvidt reaktionen er eksoterm eller endoterm.

Anbefalede: