Indholdsfortegnelse:

Hvad er perfekt spaltningsgeologi?
Hvad er perfekt spaltningsgeologi?

Video: Hvad er perfekt spaltningsgeologi?

Video: Hvad er perfekt spaltningsgeologi?
Video: О невесте Димаша (SUB) 2024, April
Anonim

Et mineral, der demonstrerer ' Perfekt ' spaltning går let i stykker og udsætter kontinuerlige, flade overflader, som reflekterer lys. Fluorit, calcit og baryt er mineraler hvis spaltning er Perfekt . 'Distinkt' spaltning indebærer det spaltning overflader er til stede, selvom de kan være skæmmet af brud eller ufuldkommenheder.

Med hensyn til dette, hvad betyder spaltning i geologi?

Spaltning er et minerals tendens til at bryde langs glatte planer parallelt med zoner med svag binding. Knoglebrud er et minerals tendens til at bryde langs buede overflader uden en bestemt form. Disse mineraler ikke har svaghedsplaner og brækker uregelmæssigt.

Udover ovenstående, hvordan bestemmer du spaltning? Spaltning beskriver, hvordan et mineral bryder i flade overflader (normalt en, to, tre eller fire overflader). Spaltning er fast besluttet af mineralets krystalstruktur. Cubic: Når et mineral går i stykker i tre retninger og spaltning planer danner rette vinkler (90 grader i forhold til hinanden).

Også at vide er, hvad er de 3 spaltningsplaner?

Typer af spaltning

  • Basal eller pinacoidal spaltning opstår, når der kun er ét spaltningsplan.
  • Kubisk spaltning opstår, når der er tre spaltningsplaner, der skærer hinanden ved 90 grader.
  • Octaedral spaltning opstår, når der er fire spaltningsplaner i en krystal.

Hvordan udvikler mineraler spaltning?

I mineral vilkår, spaltning beskriver, hvordan en krystal knækker, når den udsættes for belastning på et bestemt plan. Hvis en del af en krystal går i stykker på grund af stress, og det knækkede stykke bevarer en glat plan eller krystalform, mineral har spaltning.

Anbefalede: