Hvorfor er irrationelle tal vigtige?
Hvorfor er irrationelle tal vigtige?

Video: Hvorfor er irrationelle tal vigtige?

Video: Hvorfor er irrationelle tal vigtige?
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, Kan
Anonim

Irrationelle tal blev introduceret, fordi de gør alting meget nemmere. Uden irrationelle tal vi har ikke kontinuum af det virkelige tal , hvilket gør geometri og fysik og teknik enten sværere eller direkte umuligt at udføre.

Hvordan bruges irrationelle tal på denne måde i hverdagen?

En af de mest praktiske anvendelser af irrationelle tal er at finde omkredsen af en cirkel. C = 2πr bruger det irrationelt tal π ≈ 3,14159 5. pi=3,141592654 personer bruger det beskæftiger sig med cirkel, kugle, kontrollere computerens nøjagtighed.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvorfor er irrationelle tal uendelige? Der er en uendeligt antal af irrationelle tal ligesom der er en uendeligt antal af heltal, rationel tal og ægte tal . Men da realer er utallige, og rationaler kan tælles, så er irrationale utallige, hvilket betyder, at der er mange flere irrationelle end rationaler.

Ved også, hvorfor har jeg brug for rationelle og irrationelle tal?

EN rationelt tal er en nummer der kan udtrykkes som forholdet mellem to heltal. Ligeledes kan ethvert heltal udtrykkes som forholdet mellem to heltal, således er alle heltal rationel . Imidlertid, tal ligesom √2 er irrationel fordi det er umuligt at udtrykke √2 som et forhold mellem to heltal.

Er 0 et irrationelt tal?

Nogen nummer som ikke opfylder ovenstående betingelser irrationel . Hvad med nul? Det kan repræsenteres som et forhold mellem to heltal samt forholdet mellem sig selv og en irrationelt tal sådan at nul under alle omstændigheder ikke er udbytte. Det siger folk 0 er rationel, fordi det er et heltal.

Anbefalede: