Hvad er teorien om pladetektonik klasse 9?
Hvad er teorien om pladetektonik klasse 9?

Video: Hvad er teorien om pladetektonik klasse 9?

Video: Hvad er teorien om pladetektonik klasse 9?
Video: Pladegrænser forklaret af geografilæren. Konstruktiv - destruktiv og bevarende pladegrænser 2024, Kan
Anonim

Det teori om pladetektonik oplyser, at der er et stort antal af plader under jordskorpen som er i kontinuerlig bevægelse. Det her teori er bredt anerkendt og accepteret af mennesker verden over. Når disse plade overlap, vi har et jordskælv. Bevægelsen af disse tektoniske plader kan ikke forudsiges på forhånd.

Simpelthen så, hvad er teorien om pladetektonisk?

Pladetektonik er teori at Jordens ydre skal er opdelt i flere plader der glider over kappen, det klippefyldte indre lag over kernen. Det plader fungere som en hård og stiv skal sammenlignet med Jordens kappe. Lithosfæren omfatter skorpen og den ydre del af kappen.

Også, hvad er tektoniske plader Kort svar? Svar : Tektoniske plader er stykker af jordskorpen og den øverste kappe, sammen benævnt litosfæren. Disse er (også kaldet litosfæriske plader ) massiv, uregelmæssigt formet plade af fast klippe, generelt sammensat af både kontinental og oceanisk litosfære.

På samme måde bliver det spurgt, hvad teorien om pladetektonik og kontinentaldrift er?

kontinental drift og Plade - Tektonik teori . Ifølge teori af kontinental drift , verden bestod af en enkelt kontinent gennem det meste af geologisk tid. At kontinent til sidst adskilte og drev fra hinanden og dannede sig til de syv kontinenter vi har i dag.

Hvad er tektoniske plader nemme definition?

EN tektonisk plade (også kaldet litosfærisk plade ) er en massiv, uregelmæssigt formet plade af fast klippe, generelt sammensat af både kontinental og oceanisk litosfære. Plade størrelsen kan variere meget, fra et par hundrede til tusindvis af kilometer på tværs; Stillehavet og Antarktis Plader er blandt de største.

Anbefalede: