Hvilke to stoffer udgør rygraden i DNA-molekylet?
Hvilke to stoffer udgør rygraden i DNA-molekylet?

Video: Hvilke to stoffer udgør rygraden i DNA-molekylet?

Video: Hvilke to stoffer udgør rygraden i DNA-molekylet?
Video: Всего 3 фрукта на ночь восстановят позвоночник УПРАЖНЕНИЕ ЗОЛОТАЯ РЫБКА 2024, Kan
Anonim

Ekspert svar info

DNA, eller deoxyribonukleinsyre, er en dobbelt helix, med en rygrad, der består af alternerende molekyler af deoxyribose, et femkulstofsukker med den kemiske formel C5H10O4 og molekyler af fosfat , et uorganisk salt med formlen PO4.

Bare så, hvad er rygraden i DNA lavet af?

DNA er lavet op af sukkerfosfatet rygrad . Den består af 5-carbon deoxyribose sukkerarter og fosfatgrupper. Disse sukkerarter er forbundet med en phosphodiesterbinding mellem kulstof 4 i deres kæde og en CH2-gruppe, der er knyttet til en phosphation.

Udover ovenstående, hvad udgør DNA-molekylet? DNA består af molekyler kaldet nukleotider. Hvert nukleotid indeholder en fosfatgruppe, en sukkergruppe og en nitrogen base . De fire typer af nitrogen baser er adenin (A), thymin (T), guanin (G) og cytosin (C). Rækkefølgen af disse baser er det, der bestemmer DNA's instruktioner eller genetisk kode.

Tilsvarende, hvilke to dele af nukleotidet udgjorde rygraden?

Nukleotider og baser. Sukker- og fosfatgruppen udgør rygraden i DNA dobbelt helix, mens baserne er placeret i midten. En kemisk binding mellem fosfatgruppen i et nukleotid og sukkeret i et nabonukleotid holder rygraden sammen.

Hvilke 3 ting udgør et nukleotid?

Et nukleotid består af tre ting: En nitrogenholdig base, som enten kan være adenin, guanin, cytosin eller thymin (i tilfælde af RNA er thymin erstattet af uracil). En fem-kulstof sukker , kaldet deoxyribose, fordi den mangler en iltgruppe på et af sine kulstoffer. En eller flere fosfatgrupper.

Anbefalede: