Hvad gør mCPBA i en reaktion?
Hvad gør mCPBA i en reaktion?

Video: Hvad gør mCPBA i en reaktion?

Video: Hvad gør mCPBA i en reaktion?
Video: Alkene Epoxidation Reaction Mechanism - Peroxy Acid MCPBA 2024, Kan
Anonim

mCPBA (meta-chlorperoxybenzoesyre): En persyre afledt af meta-chlorbenzoesyre. Et oxidationsmiddel; omdanner en alken til et epoxid og en thioether til et sulfoxid og derefter til en sulfon. I denne epoxidation reaktion , mCPBA oxiderer cyclohexen til det tilsvarende epoxid.

Ligeledes, hvad gør reagenset mCPBA?

mCPBA danner epoxider ved tilsætning til alkener. Et af de vigtigste træk ved denne reaktion er, at stereokemien altid bibeholdes. Det vil sige, at en cis-alken vil give cis-epoxidet, og en trans-alken vil give en trans-epoxid. Dette er et glimrende eksempel på en stereoselektiv reaktion.

Derudover, er mCPBA et peroxid? MCPBA reagens. De syntetiske anvendelser af forskellige peroxider for organisk syntese er blevet undersøgt bredt. Imellem disse peroxider , meta-chlorperbenzoesyre ( MCPBA ) er et effektivt oxidationsreagens og er blevet brugt til mange oxidative transformationer.

Så hvad er epoxidationsreaktion?

Epoxidation er kemikaliet reaktion som omdanner carbon-carbon dobbeltbindingen til oxiraner ( epoxider ), under anvendelse af en række reagenser, herunder luftoxidation, hypochlorsyrling, hydrogenperoxid og organisk persyre (Fettes, 1964).

Hvilken epoxid dannes, når hver alken behandles med mCPBA?

Når en alken behandles med mCPBA det fører til epoxidationsreaktionen. I epoxidationsreaktionen indsættes et oxygenatom i dobbeltbindingen for at danne en treleddet ring kaldet epoxid ring.

Anbefalede: