Hvem opfandt princippet om lateral kontinuitet?
Hvem opfandt princippet om lateral kontinuitet?

Video: Hvem opfandt princippet om lateral kontinuitet?

Video: Hvem opfandt princippet om lateral kontinuitet?
Video: Overview of Autonomic Disorders 2024, Kan
Anonim

Det princip af original lateral kontinuitet foreslår lag, der oprindeligt blev udvidet i alle retninger, indtil de blev tyndere til nul eller sluttede mod kanterne af deres oprindelige aflejringsbassin. Dette var den tredje af principper af Niels Stensen (alias Nicolaus eller Nicolas Steno) (Dott og Batten, 1976).

Også at vide er, hvorfor virker princippet om lateral kontinuitet?

Det princippet om lateral kontinuitet angiver, at lag af sediment i begyndelsen strækker sig sideværts i alle retninger; det er de med andre ord sideværts sammenhængende. Som følge heraf kan bjergarter, der ellers ligner hinanden, men som nu er adskilt af en dal eller andet erosionstræk, antages at være oprindeligt sammenhængende.

Desuden, hvordan hjælper sten med at bevise loven om lateral kontinuitet? Det klippe lag på toppen blev afsat efter vippebegivenheden og er igen lagt fladt ned. Det Lov om lateral kontinuitet tyder på, at alle klippe lag er sideværts kontinuerlige og kan blive brudt op eller fortrængt af senere begivenheder. Det her kan ske, når en flod eller å eroderer en del af klippe lag.

Også at vide er, hvad betyder princippet om original horisontalitet?

Det Princippet om original horisontalitet blev foreslået af den danske geologiske pioner Nicholas Steno (1638–1686). Det her princip angiver, at lag af sediment oprindeligt er aflejret horisontalt under påvirkning af tyngdekraften.

Hvad er princippet om inklusioner?

Det princippet om inklusion og komponenter angiver, at med sedimentære bjergarter, hvis indeslutninger (eller klasser) findes i en formation, så den indeslutninger skal være ældre end den formation, der indeholder dem.

Anbefalede: