Hvad er forskellen mellem en geometrisk sum og en geometrisk række?
Hvad er forskellen mellem en geometrisk sum og en geometrisk række?

Video: Hvad er forskellen mellem en geometrisk sum og en geometrisk række?

Video: Hvad er forskellen mellem en geometrisk sum og en geometrisk række?
Video: Geometric Series and Geometric Sequences - Basic Introduction 2024, Kan
Anonim

Hvad er forskellen mellem en geometrisk sum og en geometrisk række ? EN geometrisk sum er sum af et endeligt antal led, som har et konstant forhold, dvs. at hvert led er et konstant multiplum af det foregående led. EN geometriske serier er sum af uendeligt mange udtryk, der er grænse for dens rækkefølge af delvis summer.

Hvad er også forskellen mellem en geometrisk sekvens og en geometrisk række?

i en geometrisk rækkefølge , er vilkårene blot angivet. i en geometrisk række , lægges vilkårene sammen. -en geometrisk rækkefølge til det uendelige vil efterlade dig med et uendeligt antal udtryk. der er ingen reel sidste værdi, selvom termerne kan konvergere til én.

Ligeledes, hvad er summen af en geometrisk række? For en uendelig geometriske serier at have en sum , skal det fælles forhold r være mellem −1 og 1. For at finde sum af en uendelig geometriske serier har forhold med en absolut værdi mindre end én, brug formlen S=a11−r, hvor a1 er det første led, og r er det fælles forhold.

Desuden, hvad definerer en geometrisk serie?

EN geometriske serier er en serie hvor forholdet mellem hver to på hinanden følgende led er en konstant funktion af summeringsindekset.

Hvordan ved man, om det er en geometrisk serie?

  1. En sekvens er et sæt tal, kaldet termer, arrangeret i en bestemt rækkefølge.
  2. En aritmetisk sekvens er en sekvens med forskellen mellem to på hinanden følgende led konstant. Forskellen kaldes den fælles forskel.
  3. En geometrisk sekvens er en sekvens med forholdet mellem to på hinanden følgende led konstant.

Anbefalede: