Indholdsfortegnelse:

Hvad er Southern blotting-teknikken?
Hvad er Southern blotting-teknikken?

Video: Hvad er Southern blotting-teknikken?

Video: Hvad er Southern blotting-teknikken?
Video: Southern Blot 2024, Kan
Anonim

EN Southern blot er en metode, der anvendes i molekylærbiologi til påvisning af en specifik DNA-sekvens i DNA-prøver. Southern blotting kombinerer overførsel af elektroforese-separerede DNA-fragmenter til en filtermembran og efterfølgende fragmentdetektion ved probehybridisering.

Heraf, hvad er trinene i Southern blotting?

Trin-for-trin guide til Southern Blot-analyse

  • Trin 1 DNA-fordøjelse.
  • Trin 2 Gelelektroforese.
  • Trin 3 Blotting.
  • Trin 4 Probemærkning.
  • Trin 5 Hybridisering & vask.
  • Trin 6 Detektion.

Derudover, hvorfor laver folk Southern blotting? Southern blotting er designet til at lokalisere en bestemt sekvens af DNA i en kompleks blanding. For eksempel, Southern Blotting kunne bruges til at lokalisere et bestemt gen i et helt genom. Mængden af DNA, der er nødvendig til denne teknik, afhænger af probens størrelse og specifikke aktivitet.

Hvad er blotting-teknik med hensyn til dette?

Blotting teknikker er, hvad videnskabsmænd bruger til at adskille disse typer molekyler. I celler eksisterer de som en blanding. Blotting gøres generelt ved at lade en blanding af DNA, RNA eller protein strømme gennem en gelplade.

Er Southern blotting det samme som gelelektroforese?

EN Southern blot er en laboratoriemetode, der bruges til at påvise specifikke DNA-molekyler blandt mange andre DNA-molekyler. Teknikken blev opkaldt efter dens opfinder, Edward Syd . Blandingen af DNA-fragmenter adskilles derefter efter størrelse ved hjælp af en teknik kaldet gelelektroforese.

Anbefalede: