Hvad forstår du ved Southern blotting-teknik?
Hvad forstår du ved Southern blotting-teknik?

Video: Hvad forstår du ved Southern blotting-teknik?

Video: Hvad forstår du ved Southern blotting-teknik?
Video: Foryngende ANSIGTSMASSAGE for at stimulere fibroblaster. Hovedmassage 2024, April
Anonim

EN Southern blot er en metode, der anvendes i molekylærbiologi til påvisning af en specifik DNA-sekvens i DNA-prøver. Southern blotting kombinerer overførsel af elektroforese-separerede DNA-fragmenter til en filtermembran og efterfølgende fragmentdetektion ved probehybridisering.

Derfor, hvad er blotting-teknik?

Blotting teknikker er, hvad videnskabsmænd bruger til at adskille disse typer molekyler. I celler eksisterer de som en blanding. Blotting gøres generelt ved at lade en blanding af DNA, RNA eller protein strømme gennem en gelplade.

For det andet, hvad er Northern og Southern blotting? Northern blot gøres for at påvise en specifik RNA-sekvens. Southern blot gøres for at påvise en specifik DNA-sekvens. Grundlæggende er de den samme procedure i princippet med små forskelle på grund af at have forskellige mål.

Når man tager dette i betragtning, hvorfor er Southern blotting vigtigt?

Southern Blotting . Southern blotting er designet til at lokalisere en bestemt sekvens af DNA i en kompleks blanding. For eksempel, Southern Blotting kunne bruges til at lokalisere et bestemt gen i et helt genom. Mængden af DNA, der er nødvendig for denne teknik, afhænger af probens størrelse og specifikke aktivitet.

Hvad er den korrekte rækkefølge af begivenheder i Southern blotting?

Der er fire nøgletrin i Southern blotting-teknikken: I det første trin, prøve DNA nedbrydes eller fordøjes i mindre stykker ved hjælp af et restriktionsenzym. Efter fordøjelsen, den DNA fragmenter separeres ved anvendelse af gelelektroforese. Agarosegel bruges normalt til dette formål.

Anbefalede: