Hvordan transskriberer man DNA-sekvenser?
Hvordan transskriberer man DNA-sekvenser?

Video: Hvordan transskriberer man DNA-sekvenser?

Video: Hvordan transskriberer man DNA-sekvenser?
Video: Undersøgelsesmetoder: Interview - Transskription 2024, April
Anonim

Det involverer kopiering af et gen DNA-sekvens at lave et RNA-molekyle. Transskription udføres af enzymer kaldet RNA-polymeraser, som forbinder nukleotider for at danne en RNA-streng (ved hjælp af en DNA streng som skabelon). Transskription har tre stadier: initiering, forlængelse og afslutning.

Folk spørger også, hvordan transskriberer og oversætter man en DNA-sekvens?

  1. Trin 1: DNA-transskription. Tag strengen af den medfølgende DNA-sekvens og transkriber til messenger-RNA'et ved at erstatte A med U, T med A, G med C og C med G. Det resulterende mRNA bør være komplementært til DNA'et.
  2. Trin 2: DNA-oversættelse. tRNA læser den genetiske information i mRNA i form af kodon.

Også, hvilket mRNA transskriberes fra hver DNA-sekvens? I løbet af transskription , enzymet RNA-polymerase (grøn) bruger DNA som skabelon til at producere en præ- mRNA afskrift (lyserød). Den før- mRNA behandles til at danne en moden mRNA molekyle, der kan oversættes til at bygge det proteinmolekyle (polypeptid), der kodes af det originale gen.

Hvilken DNA-streng bruges på denne måde til transkription?

Transskriptionsanvendelser en af de to udsatte DNA-strenge som skabelon; det her streng kaldes skabelonen streng . RNA-produktet er komplementært til skabelonen streng og er næsten identisk med den anden DNA-streng , kaldet ikke-skabelonen (eller kodningen) streng.

Hvad er translation i DNA?

Oversættelse er den proces, der tager informationen videre fra DNA som messenger-RNA og gør det til en række aminosyrer bundet sammen med peptidbindinger. Ribosomet er stedet for denne handling, ligesom RNA-polymerase var stedet for mRNA-syntese.

Anbefalede: