Skal L i ML skrives med stort?
Skal L i ML skrives med stort?

Video: Skal L i ML skrives med stort?

Video: Skal L i ML skrives med stort?
Video: Пеноизол (подбор пропорции компонентов) 2024, Kan
Anonim

Begge store bogstaver L og små bogstaver l er godkendte SI-symboler for literen og kan bruges på Wikipedia. Men på grund af dets visuelle lighed med tallet 1 og det store bogstav I i nogle skrifttyper, frarådes brug af små bogstaver uden præfiks. (Det vil sige 100 ml er fint, men 0,1 Jeg burde undgås.)

Hvis man tager dette i betragtning, skal ml have et stort L?

De fleste enheder er udelukkende skrevet med små bogstaver. Dermed ml skal sandelig være ml i hvert fald formelt ml er tilladt. Uformelt ml ville anbefales, da det er utvetydigt med hensyn til funktionen af ' L ', hvorimod L i ml kunne tolkes som en 1 i nogle skrifttyper/skrifttyper.

er liter et stort L? Oprindeligt var det eneste symbol for liter var l (lille bogstav L ), efter SI-konventionen, at kun de enhedssymboler, der forkorter navnet på en person, starter med en kapital brev. Som resultat, L (stort bogstav L ) blev vedtaget som et alternativt symbol for liter i 1979.

hvorfor skrives L i liter med stort?

Bemærk, at navnene på selve enhederne er små. Symbolet for liter eller liter er l , men isoften skrevet som L for at forhindre det i at ligne ciffer1. Det er også nogle gange gengivet i små kursiv form ℓ af samme grund: Den astronomiske enhed forkortes enten som au eller AU.

Hvad er den korrekte forkortelse for liter?

Det liter (international stavning) eller liter (amerikansk stavemåde) (SI-symboler L eller l , almindeligt, men forkert, forkortet as ltr) er en SIaccepteret metrisk systemenhed med volumen lig med 1 kubikdecimeter(dm3), 1.000 kubikcentimeter (cm3) eller 1/1.000 kubikmeter.

Anbefalede: