Hvorfor skrives H i pH med stort?
Hvorfor skrives H i pH med stort?

Video: Hvorfor skrives H i pH med stort?

Video: Hvorfor skrives H i pH med stort?
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Kan
Anonim

Det ' H' i pH henviser til koncentrationen af brint ioner i en opløsning. Det kemiske symbol for brint er H , og det er det altid med store bogstaver . 'p' er blot et matematisk symbol, der betyder 'negativ logaritme. Så hvis koncentrationen af H = 10^-6 M, derefter log H = -6.

Heraf, hvad står H for i pH?

pH står for potentiel brint med "p", der betyder potentiale og " H ” står for brint. Det pH skala er en skala, der bruges til at rangere stoffers relative basicitet eller surhed i forhold til andre stoffer, baseret på mængden af hydrogenionaktivitet i et stof.

Ved du også, bruger du pH med store bogstaver? Ingen; det er et symbol, ikke et ord. ACS stil guide: Gør ikke bruge kursiv type for " pH "; "p" er altid små bogstaver og "H" er altid med store bogstaver . I dette tilfælde er p et matematisk symbol, så det ændrer sig ikke.

Man kan også spørge, hvorfor P er lille i pH-værdi?

pH er en gammel forkortelse for en fransk beskrivelse af vands surhedsgrad. Det franske udtryk er "puissance d'hydrogen", som betyder "brints kraft eller styrke". Det p er lille fordi det refererer til et ord.

Hvem udviklede pH-skalaen og hvorfor?

Søren Peder Lauritz Sørensen

Anbefalede: