Indholdsfortegnelse:

Hvad er formen på 03?
Hvad er formen på 03?

Video: Hvad er formen på 03?

Video: Hvad er formen på 03?
Video: O3 Molecular Geometry / Shape and Bond Angles 2024, Kan
Anonim

Molekylær geometri

Ozon har sp2 hybridisering betyder, at det skal have atrigonal plan form.

Med hensyn til dette, hvad er formen af o3?

Baseret på VSEPR teorien (valance shell elektronpar repulsion theory) vil disse elektroner frastøde elektronskyen af de to oxygenatomer på enden. Som et resultat vil de blive skubbet ned, hvilket giver O3 molekyle en bøjet molekylær geometri eller form.

Desuden er o3 tetraedrisk? For eksempel; fire elektronpar er fordelt i en tetraedrisk form. Hvis disse alle er bindingspar, er molekylgeometrien tetraedrisk (fx CH4). Hvis der er et enkelt elektronpar og tre bindingspar, er den resulterende molekylære geometri trigonal pyramideformet (f.eks. NH3).

For det andet, hvorfor har ozon en bøjet form?

Beskrive hvorfor ozon har en bøjet form i stedet for alineær form . Det elektron ikke-bindende domæne optager plads, hvilket gør molekylet bøjet . Ozon har færre ensomme par end vand, og dermed en større vinkel mellem bindinger.

Er ozon trigonalt plant?

Ozon har tre elektrongrupper om centraloxygenet. Den ene gruppe er et ensomt par. Disse grupper har en trigonalplanar arrangement. Da en af grupperne er et ensomt par, beskrives den molekylære geometri som bøjet eller v-formet.

Anbefalede: