Hvad er enkelt erstatning i kemi?
Hvad er enkelt erstatning i kemi?

Video: Hvad er enkelt erstatning i kemi?

Video: Hvad er enkelt erstatning i kemi?
Video: Predicting Products of Chemical Reactions: Single Displacment 2024, Kan
Anonim

EN enkelt - forskydningsreaktion , også kendt som en enkelt - udskiftning reaktion, er en type kemisk reaktion, hvor et grundstof reagerer med en forbindelse og træder i stedet for et andet grundstof i den forbindelse. Denne type reaktion er typisk afbildet således: Her erstatter A B i forbindelsen BC.

Ved også, hvad er et eksempel på en enkelt erstatningsreaktion?

Enkelt erstatningsreaktioner . EN enkelt erstatningsreaktion opstår, når et element erstatter et andet i en enkelt sammensatte. An eksempel på en enkelt erstatningsreaktion opstår, når kalium (K) reagerer med vand (H2O). En farveløs fast forbindelse kaldet kaliumhydroxid (KOH) dannes, og hydrogengas (H2) er sat fri.

Derudover, hvordan ved du, om en reaktion er en enkelt erstatning? Genkendende -en Enkelt - Forskydningsreaktion Du kan forudsige om en enkelt - forskydningsreaktion vil ske ved at sammenligne et elements reaktivitet ved hjælp af en aktivitetsserietabel. Generelt kan et metal fortrænge ethvert metal lavere i aktivitetsserien (kationer). Samme regel gælder for halogener (anioner).

På samme måde kan man spørge, hvad er forskellen mellem enkelt og dobbelt erstatning?

EN enkelt - udskiftning reaktion erstatter et grundstof med et andet i en sammensatte. EN dobbelt - udskiftning reaktion udveksler kationerne (eller anionerne) af to ioniske forbindelser.

Hvordan bruges enkeltudskiftningsreaktioner i vores daglige liv?

En hver dag genstand, som vi bruger, som er resultatet af en enkelt forskydning er bordsalt. Når calciumchlorid reagerer med natrium, er resultatet natriumchlorid og calcium. Natriumchlorid er bordsalt. Hver gang et simpelt metal reagerer med en syre, er det en enkelt forskydningsreaktion.

Anbefalede: