Hvorfor har aluminium et højere smeltepunkt end natrium?
Hvorfor har aluminium et højere smeltepunkt end natrium?

Video: Hvorfor har aluminium et højere smeltepunkt end natrium?

Video: Hvorfor har aluminium et højere smeltepunkt end natrium?
Video: Are These Batteries The Future Of Energy Storage? 2024, Kan
Anonim

I løbet af perioden stiger valensen (fra valens 1 in natrium til valens 3 tommer aluminium ) så metalatomerne kan delokalisere flere elektroner for at danne mere positivt ladede kationer og en større hav af delokaliserede elektroner. Derfor bliver metallisk binding stærkere og smeltepunkt stiger fra natrium til aluminium.

Så hvorfor har magnesium et højere smeltepunkt end aluminium?

Natrium, magnesium og aluminium De har metallisk binding, hvor metalatomernes kerner tiltrækkes af delokaliserede elektroner. antallet af delokaliserede elektroner stiger … så styrken af den metalliske binding øges og … den smeltepunkter og kogepunkter øge.

Ligeledes, hvorfor har natrium et højt smeltepunkt? Natrium Chlorid har et højt smeltepunkt , som det har et kæmpe ionisk gitter derfor har stærke elektrostatiske tiltrækningskræfter mellem modsat ladede ioner, hvilket kræver masser af energi for at overvinde kræfterne.

Man kan også spørge, om aluminium har et højt eller lavt smeltepunkt?

Flydestyrken af ren aluminium er 7-11 MPa, mens aluminium legeringer har flydegrænser fra 200 MPa til 600 MPa. Aluminium er duktilt og formbart, så det nemt kan trækkes og ekstruderes. Den er også let bearbejdet, og den lav smeltetemperatur på 660 °C giver mulighed for nem støbning.

Har natrium et højere smeltepunkt end magnesium?

Brug elektronhavmodellen til at forklare hvorfor Magnesium har et højere smeltepunkt (650 °C) end natrium (97,79 °C). Hvis du arbejder igennem det samme argument ovenfor for natrium med magnesium , du ender med stærkere bånd og dermed en højere smeltepunkt . Magnesium har den ydre elektroniske struktur 3s2.

Anbefalede: