Er SeO3 polær eller upolær?
Er SeO3 polær eller upolær?

Video: Er SeO3 polær eller upolær?

Video: Er SeO3 polær eller upolær?
Video: Polært eller upolært stof? 2024, Marts
Anonim

SeO3 og SeO2 har begge polar bindinger, men kun SeO2 har en dipol øjeblik. De tre bindingsdipoler fra de tre polar Se-O binder ind SeO3 vil alle annullere, når de summeres sammen. Derfor, SeO3 er ikke-polær da det samlede molekyle ikke har noget resultat dipol øjeblik.

Er so3 på denne måde et polært eller upolært molekyle?

Afgiftsfordelingen er ulige overalt, hvilket forårsager molekyle at være polar . I SO3 (nedenfor) har du også en trigonal plan struktur, men i dette tilfælde er alle substituenterne lige i elektronegativitet. Så SO3 er ikke-polær , og SO2 er polar på grund af substituentforskelle, men især på grund af geometri.

er clf3 polær eller upolær? Den molekylære geometri af ClF3 er T-formet med asymmetrisk ladningsfordeling omkring det centrale atom. Derfor ClF3 er polar.

Så er xecl2 polær eller upolær?

Beslutning: Den molekylære geometri af XeCl2 er lineær med symmetrisk elektronområdefordeling. Derfor er dette molekyle ikke-polær . Xenon dichlorid er et sjældent molekyle, men her er et lignende: Xenon difluorid på Wikipedia.

Er sio32 polær?

Der er en Tænk på sulfitionen som et molekyle med dets geometri og dipolmoment OG en nettoladning. Elektronpargeometrien er tetraedrisk, og den molekylære geometri er trigonal pyramideformet og på grund af sin asymmetriske form og polar bindinger, har sulfit et netto dipolmoment (2,04D). Ionen er polar.

Anbefalede: