Er hypoklorsyre polær eller upolær?
Er hypoklorsyre polær eller upolær?

Video: Er hypoklorsyre polær eller upolær?

Video: Er hypoklorsyre polær eller upolær?
Video: What is Hypochlorous Acid And Why Should You Use It? Dr Somji Explains 2024, April
Anonim

Hypoklorsyre er HOCl . Her er iltatom sp3 hybridiseret. Derfor har den bøjet form omkring ilt på grund af tilstedeværelsen af to ensomme par. Dette forårsager netto dipolmoment (0,37 D), og det er derfor et polært molekyle.

Efterfølgende kan man også spørge, er ch3f polær eller upolær?

ioner. (d) CH3F (l) – Dipol – dipolkræfter: CH3F er en polar molekyle, det har en permanent dipol. I dette tilfælde forekommer der IKKE hydrogenbinding, da F-atomet er bundet til det centrale C-atom (F skal være bundet til H for at hydrogenbinding kan forekomme).

Derudover er difluormethan polært? CH2F2 er polar . Det centrale atom er kulstof. Det har 4 atomer bundet til sig; den har således et sterisk tal på 4. Et sterisk tal på 4 (med 0 enlige par) betyder, at CH2F2 ifølge VSEPR-teori har en tetraedrisk geometri.

På samme måde har hypoklorsyre hydrogenbinding?

Hypoklorsyre har en kemisk formel for HClO. Det har en brint ( H ) atom, et chlor (Cl) atom og et oxygen (O) atom. Lewis strukturen af hypoklorsyre har oxygen (O) med enkelt obligationer mellem brint og klor.

Er SiH4 polær eller upolær?

SiH4 er ikke-polær . Si-H-bindingerne er polar , på grund af forskellige elektronegativiteter af Si og H. Men da der er 4 elektronrepulsions omkring det centrale Si-atom, polar bindinger er arrangeret symmetrisk omkring det centrale atom/tetraedriske form.

Anbefalede: