Hvad er rækkefølgen af et bestilt par?
Hvad er rækkefølgen af et bestilt par?

Video: Hvad er rækkefølgen af et bestilt par?

Video: Hvad er rækkefølgen af et bestilt par?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

Et bestilt par er et par tal i en bestemt rækkefølge. Til eksempel , (1, 2) og (- 4, 12) er bestilte par. Rækkefølgen af de to tal er vigtig: (1, 2) svarer ikke til (2, 1) -- (1, 2)≠(2, 1).

Hvad betyder ordrepar i forhold til dette?

An bestilte par er en sammensætning af x-koordinaten (abscisse) og y-koordinaten (ordinaten), med to værdier skrevet i en fast bestille inden for parentes.

For det andet, hvorfor bruger vi ordet ordnet i ordnet par? Deraf navnet bestilte par , bestilt triplet osv. Når man f.eks. angiver punkter på et fly, vi bruger bestilte par med den aftalte forståelse, at den første værdi afbildes til x-koordinaten og den anden værdi afbildes til y-koordinaten. Uden for matematik, bestilt tupletter er også Brugt.

Desuden, hvorfor er rækkefølgen af tallene i et ordnet par vigtig?

Bestilt par refererer normalt til et sæt af to tal bruges til at lokalisere et punkt i et koordinatplan. Det bestille er vigtig fordi et punkt navngivet af bestilte par (5, 3) er ikke på samme sted som det punkt, der er navngivet af bestilte par (3, 5).

Hvad bestilte par eksempler?

An bestilte par er en par af tal i en bestemt rækkefølge. Til eksempel , (1, 2) og (- 4, 12) er bestilte par . Rækkefølgen af de to tal er vigtig: (1, 2) svarer ikke til (2, 1) -- (1, 2)≠(2, 1).

Anbefalede: