Er 5 et bestilt par?
Er 5 et bestilt par?

Video: Er 5 et bestilt par?

Video: Er 5 et bestilt par?
Video: Hanyu Yuzuru will achieve further success thanks to the generous support of his mother and wife! 2024, Kan
Anonim

Bestilt par refererer normalt til et sæt af to tal, der bruges til at lokalisere et punkt i et koordinatplan. Det bestille er vigtigt, fordi et punkt navngivet af bestilte par ( 5 , 3) er ikke på samme sted som punktet navngivet af bestilte par (3, 5 ).

Og hvad er et eksempel på et bestilt par?

An bestilte par er en par af tal i en bestemt bestille . Til eksempel , (1, 2) og (- 4, 12) er bestilte par . Det bestille af de to tal er vigtigt: (1, 2) svarer ikke til (2, 1) -- (1, 2)≠(2, 1).

Desuden, hvordan læser du bestilte par? An bestilte par fortæller dig placeringen af et punkt ved at relatere punktets placering langs x-aksen (den første værdi af bestilte par ) og langs y-aksen (den anden værdi af bestilte par ). I en bestilte par , såsom (x, y), kaldes den første værdi for x-koordinaten, og den anden værdi er y-koordinaten.

På samme måde, hvorfor bruger vi ordet ordnet i ordnet par?

Deraf navnet bestilte par , bestilt triplet osv. Når man f.eks. angiver punkter på et fly, vi bruger bestilte par med den aftalte forståelse, at den første værdi afbildes til x-koordinaten, og den anden værdi afbildes til y-koordinaten. Uden for matematik, bestilt tupletter er også Brugt.

Hvad er rækkefølgen af et bestilt par?

An bestilte par er to tal, for hvilke bestille hvor de er givet, er vigtigt. Bestilt par refererer normalt til et sæt af to tal, der bruges til at lokalisere et punkt i et koordinatplan. Når en bestilte par henviser til placeringen af et punkt i koordinatplanet, de kaldes punktets koordinater.

Anbefalede: