Hvordan finder du løsningen på et bestilt par?
Hvordan finder du løsningen på et bestilt par?

Video: Hvordan finder du løsningen på et bestilt par?

Video: Hvordan finder du løsningen på et bestilt par?
Video: Смерть в отеле: Что произошло с девушкой, которую никто не знал? 2024, Kan
Anonim

For at finde ud af, om en bestilte par er en løsning til en ligning, kan du udføre en test. Identificer x-værdien i bestilte par og sæt den ind i ligningen. Når du forenkler, hvis y-værdien du får er den samme som y-værdien i bestilte par , så det bestilte par er faktisk en løsning til ligningen.

Folk spørger også, hvad er det ordnede par for ligningen?

Bestilt par bruges ofte til at repræsentere to variable. Når vi skriver (x, y) = (7, - 2), mener vi x = 7 og y = - 2. Tallet som svarer til værdien af x kaldes x-koordinaten og tallet som svarer til værdien af y kaldes y-koordinaten.

Man kan også spørge, hvilket ordnet par er en løsning på uligheden? For at se om en bestilt par er en løsning til en ulighed , sæt den i ulighed og forenkle. Hvis du får et sandt udsagn, så bestilt par er en løsning til ulighed . Hvis du får en falsk erklæring, så bestilte par er ikke en løsning.

På samme måde, er det givne bestilte par en løsning af systemet?

Generelt, a løsning af en system i to variable er en bestilte par det gør BEGGE ligninger sande. Det er med andre ord, hvor de to grafer skærer hinanden, hvad de har til fælles. Så hvis en bestilte par er en løsning til den ene ligning, men ikke den anden, så er det IKKE en løsning til system.

Hvad er en løsning af en ligning?

EN løsning er en tildeling af udtryk til de ukendte variable, der gør ligheden i ligning sand. EN løsning af en ligning kaldes ofte også en rod af ligning , især men ikke kun for algebraisk eller numerisk ligninger . Et problem med at løse en ligning kan være numerisk eller symbolsk.

Anbefalede: