Indholdsfortegnelse:

Hvad er ordnede par grafer?
Hvad er ordnede par grafer?

Video: Hvad er ordnede par grafer?

Video: Hvad er ordnede par grafer?
Video: Min historie om at starte som frisør. Barberlektioner for begyndere 2024, Kan
Anonim

Bestilt par er sæt af tal, der bruges til at plotte punkter. De er altid skrevet inden for parentes, og er adskilt af et komma. Bestilt par ses normalt sammen med en fire-kvadrant kurve (også kaldet et koordinatplan). Dette er et gitter, der ligner kurve papir, hvorpå to vinkelrette linjer krydser.

Også spurgt, hvordan tegner man et ordnet par på en grafregner?

Sådan bruger du en Ti84-beregner til at tegne bestilte par

  1. Tryk på "Stat", og tryk derefter på "Rediger".
  2. Indtast X-koordinaten fra dit bestilte par i den første række af L1.
  3. Indtast Y-koordinaten fra dit bestilte par i den første række af L2.
  4. Fortsæt med at indtaste dine bestilte par i L1 og L2, indtast X-koordinaterne i kolonne L1 og Y-koordinaterne i kolonne L2. Tryk på "Graph".

Ydermere, hvad er bestilte par i sæt? Det par af elementer, der især forekommer bestille og er omgivet af parentes kaldes en sæt af bestilte par . • Hvis 'a' og 'b' er to elementer, så er de to forskellige par er (a, b); (b, a) og (a, b); (b, a). • I en bestilte par (a, b), a kaldes den første komponent og b kaldes den anden komponent.

I betragtning af dette, hvilket ordnet par svarer til punkt A?

EN punkt er navngivet af dens bestilte par af formen af (x, y). Det første nummer svarer til x-koordinaten og den anden til y-koordinaten. At tegne en graf punkt , tegner du en prik ved koordinaterne, der svarer til bestilte par . Det er altid en god idé at starte ved oprindelsen.

Hvor mange ordnede par opfylder ligningen?

Forklaring: Antal bestilte par burde være 2, da y=(2x−3)(x+9) er en andengrad ligning . Da diskriminant er Δ=b2−4ac=692−4×8×98=1625>0, har vi to bestilte par og ved at bruge kvadratisk formel får vi dem som vist nedenfor.

Anbefalede: