Hvilken relation defineret af et sæt af ordnede par er en funktion?
Hvilken relation defineret af et sæt af ordnede par er en funktion?

Video: Hvilken relation defineret af et sæt af ordnede par er en funktion?

Video: Hvilken relation defineret af et sæt af ordnede par er en funktion?
Video: Understand Relations as Set of Ordered Pairs 2024, April
Anonim

EN forhold er en sæt af bestilte par . DOMAN RANGE Page 2 A fungere er en forhold der tildeler hver værdi i én sæt (domænet) til PRÆCIS EN værdi i en anden sæt (rækkevidden). Den uafhængige variabel (eller input) repræsenterer vilkårlige værdier i domænet.

På samme måde, hvilket sæt af ordnede par er en funktion?

Bestilt par . Den første sæt af bestilte par er en funktion , fordi ingen to bestilte par har de samme første koordinater med forskellige anden koordinater. Det andet eksempel er ikke en fungere , fordi den indeholder bestilte par (1, 2) og (1, 5). Disse har den samme første koordinat og forskellige anden koordinater.

hvilken relation er en funktion eksempler? EN fungere er en forhold hvor ingen to ordnede par har det samme første element. EN fungere knytter hvert element i dets domæne til ét og kun ét element i dets område. Løsning: a) A = {(1, 2), (2, 3), (3, 4), (4, 5)} er en fungere fordi alle de første elementer er forskellige.

Tilsvarende, hvad er et sæt af ordnede par i matematik?

An bestilte par er en sammensætning af x-koordinaten (abscisse) og y-koordinaten (ordinaten), med to værdier skrevet i en fast rækkefølge inden for parentes.

Hvordan ved man, om et sæt punkter er en funktion?

Bestemmelse om en relation er en fungere på en graf er relativt let ved at bruge den lodrette linjetest. Hvis en lodret linje krydser relationen på grafen kun én gang alle steder, relationen er en fungere . Imidlertid, hvis en lodret linje krydser relationen mere end én gang, relationen er ikke en fungere.

Anbefalede: