Indholdsfortegnelse:

Hvordan kvadrerer man en funktion?
Hvordan kvadrerer man en funktion?

Video: Hvordan kvadrerer man en funktion?

Video: Hvordan kvadrerer man en funktion?
Video: Showing how to complete the square 2024, Kan
Anonim

Det firkant rod fungere er en-til-en fungere der tager et ikke-negativt tal som input og returnerer firkant roden af dette tal som output. For eksempel bliver tallet 9 afbildet i tallet 3. Den kvadratisk funktion tager et hvilket som helst tal (positivt eller negativt) som input og returnerer firkant af dette tal som output.

Spørgsmålet er også, hvordan finder du kvadratet af en funktion?

Trin

  1. Trin 1 Divider alle led med a (koefficienten af x2).
  2. Trin 2 Flyt talleddet (c/a) til højre side af ligningen.
  3. Trin 3 Udfyld firkanten i venstre side af ligningen og afbalancer dette ved at tilføje den samme værdi til højre side af ligningen.

Desuden, hvorfor kvadrater vi et tal? I en nøddeskal, vi firkanter at holde negativ tal fra lugtende kaos. Da en negativ kan betyde en retning snarere end en værdi, som er venstre vs højre eller ned vs op, er det nyttigt at tænke i forhold til at gå kontinuerligt fra et punkt til et andet uden at "negative" udligner afstanden.

Også for at vide, hvordan du kvadraterer en brøk?

Til kvadrat en brøk , forenkle brøkdel så meget som du kan. Derefter skal du gange tælleren med sig selv og derefter gange nævneren med sig selv. Hvis du kvadrerer en negativ brøkdel , vil resultatet være positivt. Reducer brøkdel til sin enkleste form.

Er et kvadrat en funktion?

Det firkant af et tal er tallet ganget med sig selv. EN kvadratisk funktion er en kvadratisk fungere . Dens forælder fungere er y=x^2 og dens graf er en parabel. EN firkant rod fungere er en fungere med forælderen fungere y=sqrt{x}.

Anbefalede: