Hvad er en relation, men ikke en funktion?
Hvad er en relation, men ikke en funktion?

Video: Hvad er en relation, men ikke en funktion?

Video: Hvad er en relation, men ikke en funktion?
Video: Relations and Functions | Algebra 2024, Kan
Anonim

EN fungere er en forhold hvor hver indgang kun har én udgang. I den forhold y er en fungere af x, fordi for hver indgang x (1, 2, 3 eller 0) er der kun én udgang y. x er ikke en funktion af y, fordi indgangen y = 3 har flere udgange: x = 1 og x = 2.

Også at vide er, hvad der gør en relation til ikke en funktion?

Hej San, A forhold fra en mængde X til en mængde Y kaldes a fungere hvis hvert element i X er relateret til præcis ét element i Y. Dette forhold er ikke en funktion fra X til Y, fordi elementet 2 i X er relateret til to forskellige elementer, b og c.

Man kan også spørge, hvad er forskellen mellem en relation og en funktion? Lektionsopsummering A forhold er et sæt af input og output, der er relaterede i en eller anden måde. Når hver input i et forhold har præcis én udgang, den forhold siges at være en fungere . For at afgøre om en forhold er en fungere , sørger vi for, at ingen input har mere end én udgang.

Heraf, hvordan kan du se, om en relation ikke er en funktion?

Bestemmelse om et forhold er en fungere på en graf er relativt let ved at bruge den lodrette linjetest. Hvis en lodret linje krydser forhold på grafen kun én gang alle steder forhold er en fungere . Imidlertid, hvis en lodret linje krydser forhold mere end én gang relation er ikke en funktion.

Er en funktion altid en relation?

EN fungere er en slags indbyrdes forhold mellem objekter. Bemærk at begge dele funktioner og relationer er defineret som sæt af lister. Faktisk hver fungere er en forhold . Dog ikke alle relation er en funktion.

Anbefalede: