Er Mt Shasta en farlig vulkan?
Er Mt Shasta en farlig vulkan?

Video: Er Mt Shasta en farlig vulkan?

Video: Er Mt Shasta en farlig vulkan?
Video: What Happens If Yellowstone Blows Up Tomorrow? 2024, Kan
Anonim

Shasta er den næstsydligste top i området og betragtes som sovende, men ikke uddød. I lang tid antog man 1786 at være sidste gang Mt . Shasta er nu placeret på en femteplads ud af en liste på 18 vulkaner i landet, der udgør en "meget høj trussel". Kilauea på øen Hawaii er først placeret.

På denne måde, hvor farligt er Mount Shasta?

Mount Shasta har en eksplosiv, eruptiv historie. Der er fumaroler på bjerg , som viser Mount Shasta er stadig i live. Det værst tænkelige scenarie for et udbrud er en stor pyroklastisk strøm, svarende til den, der fandt sted i 1980-udbruddet af Monter St. Helens.

hvad ville der ske, hvis Mt Shasta brød ud? Hvis Shasta brød ud , det kunne sætte folk i fare i byerne af Mount Shasta , Weed Yreka og Dunsmuir. Det udbrud ville være i stand til at producere pyroklastiske strømme eller stigninger hvornår de gør bryde ud - hurtige strømme af varm aske, sten og gas, der fejer ned ad bjergsiderne.

Er Mount Shasta derfor en aktiv vulkan?

Mt . Shasta er en stratovulkan lavet af vekslende lag af lava og aske fra tidligere udbrud. Mt . Shasta er en aktiv vulkan der har været i udbrud mindst én gang pr. 800 år i de sidste 10.000 år, med en øget udbrudsfrekvens på omkring én gang pr. 250 år i løbet af de sidste 750 år.

Hvornår var sidste gang Mount Shasta var aktiv?

Gennemsnitlig, Mount Shasta har været i udbrud mindst en gang hvert 800. år i løbet af sidst 10.000 år, og cirka en gang hvert 600. år i løbet af sidst 4.500 år. Det sidst kendte udbrud fandt sted for omkring 200 år siden, muligvis i 1786.

Anbefalede: