Er benzophenon polær eller upolær?
Er benzophenon polær eller upolær?

Video: Er benzophenon polær eller upolær?

Video: Er benzophenon polær eller upolær?
Video: Polaritet og opløselighed af benzoesyre 2024, Kan
Anonim

Benzophenon , hvilket stort set er ikke-polær , men besidder en polar carbonylgruppe, viste sig at være delvist opløselig i methylalkohol og hexan, men uopløselig i vand. Malonsyre, en polar molekyle, der også er i stand til at ionisere, viste sig at være opløseligt i vand og methylalkohol, men uopløseligt i hexan.

Ligeledes spørger folk, er benzophenon polær eller upolær?

Benzophenon var uopløseligt i vand, fordi vand er en polar molekyle. Ligesom opløser ligesom, og siden benzophenon er ikke-polær , resultatet var uopløseligt. Det har den ingen polar funktionelle grupper for at gøre det lidt polar , det er fuldstændig ikke-polær . Hexan er også ikke-polær , så biphenyl er i stand til at opløses.

er acetone polær eller upolær? Vand er en polar molekyle, mens carbontetrachlorid er en ikke-polær molekyle. Hvis vi bruger konceptet 'likeopløser som', så acetone er begge dele polar og ikke-polær . Denne dobbelte karakter af acetone skyldes dets evne til at lave hydrogenbindinger med vand og tilstedeværelsen af to methylgrupper.

Spørgsmålet er også, er biphenyl eller benzophenon mere polært?

Methanol er mellemliggende polar , hvilket tillader begge ikke-polære molekyler at blive opløst, da det ikke er det også polar ornonpolær. Imidlertid, biphenyl er mindre polar end benzophenon . Da methylalkohol er noget polar , det mere polær benzophenon er mere opløselig i methylalkohol end biphenyl.

Er methanol polært eller upolært?

methanol er en polar molekyle: Se grafik til venstre. Alkoholgruppen (-OH) dominerer molekylet, hvilket gør det bestemt polar . Det elektrostatiske potentiale viser tydeligt, at oxygenet er delvist negativt, mens kulstoffet og hydrogenerne er delvist positive.

Anbefalede: