Består en funktion testen med lodret linje?
Består en funktion testen med lodret linje?

Video: Består en funktion testen med lodret linje?

Video: Består en funktion testen med lodret linje?
Video: Глубокий головокружительный маневр для лечения головокружения BPPV 2024, April
Anonim

Så her er aftalen! Hvis en lodret linje skærer grafen alle steder i præcis ét punkt, så er relationen a fungere . Her er nogle eksempler på relationer, der også er funktioner fordi de bestå den lodrette linjeprøve.

Bare så, hvordan ved du, om en funktion består testen af lodret linje?

For at bruge lodret linje test , tag en lineal eller anden lige kant og tegn en linje parallel med y-aksen for enhver valgt værdi af x. Hvis det lodret linje du tegnede skærer grafen mere end én gang for enhver værdi af x, så er grafen ikke grafen for en fungere.

hvad vil det sige at bestå testen med lodret linje? Funktioner kan ikke have mere end én y-værdi for hver x-værdi. Hvis en lodrette linje passerer gennem en graf mere end én gang, det midler at den x-værdi har mere end én y-værdi, så grafen kan ikke relateres til en funktion. Hvad er Vertikal linjetest ?

Med dette i øjesyn, er det en funktionstest med lodret linje?

For at en relation skal være en fungere , brug Vertikal linjetest : Tegn en lodret linje hvor som helst på grafen, og hvis den aldrig rammer grafen mere end én gang, er den en fungere . Hvis din lodret linje rammer to gange eller mere, det er ikke en fungere.

Hvilken graf består testen med lodret linje?

Hvis du laver en lodret linje hvor som helst på en af grafer , det skal kun passere gennem ét punkt. For eksempel en almindelig straight linje næsten altid består den lodrette linjetest . Hvis det er en sidelæns parabel, vil den ikke.

Anbefalede: