Hvad flyder jordskorpen på?
Hvad flyder jordskorpen på?

Video: Hvad flyder jordskorpen på?

Video: Hvad flyder jordskorpen på?
Video: What's Under The Earth’s Crust? 2024, Kan
Anonim

Det skorpe af Jorden er brækket i mange stykker kaldet plader. pladerne" flyde " på den bløde plastikkappe, som er placeret under skorpe . Disse plader bevæger sig normalt jævnt, men nogle gange klæber de og opbygger tryk.

Så flyder skorpen på kappen?

Kontinenterne gør ikke flyde på et hav af smeltet sten. Det kontinentale og oceaniske skorper sidde på et tykt lag af fast sten kendt som kappe . Selvom det er solidt, er dette lag svagt og duktilt nok til at strømme langsomt under varmekonvektion, hvilket får de tektoniske plader til at bevæge sig.

Desuden, hvad er de 7 jordlag? Hvert lag har sine egne egenskaber, sammensætning og egenskaber, der påvirker mange af vores planets nøgleprocesser. De er, i rækkefølge fra det ydre til det indre - skorpen, den kappe , det ydre kerne , og indre kerne . Lad os tage et kig på dem og se, hvad de har gang i.

Spørgsmålet er også, hvad er jordskorpen lavet af?

Over kernen er Jordens kappe , som består af sten, der indeholder silicium, jern, magnesium, aluminium, oxygen og andre mineraler. Jordens stenede overfladelag, kaldet skorpen, består for det meste af ilt, silicium, aluminium, jern, calcium, natrium, kalium og magnesium.

Flyder kontinenterne på vandet?

Der er ingen vand under kontinenter . Der er flydende sten under kontinenter ; dette kaldes Jordens kappe. Det er så varmt, at klippen er smeltet. Det er hvad kontinenter er flydende på.

Anbefalede: