Hvordan beregnes linjekapacitansen?
Hvordan beregnes linjekapacitansen?

Video: Hvordan beregnes linjekapacitansen?

Video: Hvordan beregnes linjekapacitansen?
Video: Hvordan beregnes tinglysningsafgift? 2024, Marts
Anonim

Kapacitans af to-leder linje

Hvis de to ledere a og b er modsat ladede, og potentialforskellen mellem dem er nul, så er potentialet for hver leder givet ved 1/2 Vab. Kapacitans C kaldes kapacitans til neutral eller kapacitans At give stuearrest.

Også spurgt, hvorfor der er kapacitans i transmissionslinjen?

Kapacitans i en transmissionslinje resultater på grund af potentialforskellen mellem lederne. Lederne bliver opladet på samme måde som parallelpladerne i en kondensator . Kapacitans mellem to parallelle ledere afhænger af størrelsen og afstanden mellem lederne.

På samme måde, hvad er shuntkapacitans i transmissionslinjer? Shunt kapacitans i transmissionslinje forårsager spændingsforstærkning (Ferranti-effekt). Den modtagende endespænding kan blive det dobbelte af den sendeende spænding (generelt i tilfælde af meget lang transmissionsledninger ). For at kompensere, shunt induktorer er forbundet på tværs af transmissionslinje.

Spørgsmålet er også, hvorfor finder vi linje til neutral kapacitans i et 3-faset system?

Det linje til neutral kapacitans i en mellemspænding system måles for at sikre, at der er en vis overensstemmelse mellem faser , som en vejledning for at sikre, at kabelføringerne er elektrisk symmetriske.

Hvad er kapacitanseffekt?

Når to elektriske ledere ved forskellige spændinger er tæt på hinanden, forårsager det elektriske felt mellem dem, at elektrisk ladning bliver lagret på dem; det her effekt er parasitisk kapacitans.

Anbefalede: