Er hver relation en funktion?
Er hver relation en funktion?

Video: Er hver relation en funktion?

Video: Er hver relation en funktion?
Video: Relations and functions | Functions and their graphs | Algebra II | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

LØSNING: A forhold er en fungere hvis hver element i domænet er parret med præcis ét element i området. Hvis der gives en graf, betyder det, at den skal bestå den lodrette linjetest.

Hvad er så sammenhængen mellem en funktion?

EN forhold fra en mængde X til en mængde Y kaldes a fungere hvis hvert element i X er relateret til præcis ét element i Y. Dette er en fungere da hvert element fra X kun er relateret til ét element i Y.

Også ved, hvilken relation er en funktion eksempler? Funktioner . EN fungere er en forhold hvor hver indgang kun har én udgang. I den forhold y er en fungere af x, fordi for hver indgang x (1, 2, 3 eller 0) er der kun én udgang y. x er ikke a fungere af y, fordi indgangen y = 3 har flere udgange: x = 1 og x = 2.

Er relationen også en funktion vælg ja eller nej for hver relation?

Svar Ekspert verificeret, hvis nummer forekommer i x-koordinaten for mere end et par i a forhold , så er det ikke en funktion . Hvis en nummer forekommer kun som en x-koordinat én gang i forhold , så er det en fungere . Med andre ord, de hver har kun én y-koordinat i forhold.

Hvilken relation er ikke en funktion?

For eksempel, hvis du får en graf, kan du bruge den lodrette linjetest; hvis en lodret linje skærer grafen mere end én gang, så forhold som grafen repræsenterer er ikke en funktion.

Anbefalede: