Hvad er eksponentielle og logaritmiske funktioner?
Hvad er eksponentielle og logaritmiske funktioner?

Video: Hvad er eksponentielle og logaritmiske funktioner?

Video: Hvad er eksponentielle og logaritmiske funktioner?
Video: Exponential growth functions | Exponential and logarithmic functions | Algebra II | Khan Academy 2024, April
Anonim

Logaritmiske funktioner er det modsatte af eksponentielle funktioner . Det omvendte af eksponentiel funktion y = ax er x = ay. Det logaritmisk funktion y = log-enx er defineret til at være ækvivalent med eksponentiel ligning x = ay. y = log-enx kun under følgende forhold: x = ay, a > 0 og a≠1.

Tilsvarende, hvad er forskellen mellem eksponentielle og logaritmiske funktioner?

Det omvendte af en eksponentiel funktion er en logaritmisk funktion og det omvendte af a logaritmisk funktion er en eksponentiel funktion . Bemærk også på grafen, at når x bliver større og større, vil fungere værdien af f(x) stiger mere og mere dramatisk.

hvad er et eksempel på en logaritmisk funktion? EN logaritme er en eksponent. Ethvert eksponentielt udtryk kan omskrives i logaritmisk form. Til eksempel , hvis vi har 8 = 23, så er grundtallet 2, eksponenten er 3, og resultatet er 8. Dette kan omskrives i logaritmisk form som. 3 = log 2 8.

Med hensyn til dette, hvad er eksponentiel logaritme?

Per definition: log by = x betyder b x = y. Svarer til hver logaritme funktion med basis b, ser vi, at der er en eksponentiel funktion med basis b: y = b x. An eksponentiel funktion er det omvendte af a logaritme fungere.

Hvad er et eksempel på en eksponentiel funktion?

I en eksponentiel funktion , er den uafhængige variabel eller x-værdi eksponent , mens basen er en konstant. Til eksempel , y = 2x ville være an eksponentiel funktion . Sådan ser det ud. Formlen for en eksponentiel funktion er y = abx, hvor a og b er konstanter.

Anbefalede: