Hvad er tangent cosinus og sinus?
Hvad er tangent cosinus og sinus?

Video: Hvad er tangent cosinus og sinus?

Video: Hvad er tangent cosinus og sinus?
Video: Definition af sinus, cosinus og tangens 2024, Kan
Anonim

Synd er lig med siden modsat den vinkel, som du udfører funktionerne på over hypotenusen, som er den længste side i trekanten. Cos er tilstødende over hypotenusen. Og tan er modsat over tilstødende, hvilket betyder tan er synd / cos . dette kan bevises med nogle grundlæggende algebra.

Tilsvarende, hvad betyder sinus cosinus og tangens?

Det cosinus (ofte forkortet " cos ") er forholdet mellem længden af den side, der støder op til vinklen, og længden af hypotenusen. Og tangent (ofte forkortet " tan ") er forholdet mellem længden af siden modsat vinklen og længden af siden tilstødende. SOH → sin = "modsat" / "hypotenuse"

Ved også, hvad er sinus og cosinus? Sinus og cosinus - a.k.a., synd (θ) og cos (θ) - er funktioner, der afslører formen af en retvinklet trekant. Ser man ud fra et toppunkt med vinkel θ, synd (θ) er forholdet mellem den modsatte side og hypotenusen, mens cos (θ) er forholdet mellem den tilstødende side og hypotenusen.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvor kommer sinus cosinus og tangens fra?

Fra Hvor er navnene sinus , cosinus , tangent og cotangens kommer fra ? Sinus Navnet sinus kom til os fra det latinske sinus, et udtryk relateret til en kurve, fold eller hul. Det tolkes ofte som folden af et tøj, som blev brugt, som vi ville bruge en lomme i dag.

Hvad er tangent lig med?

I en retvinklet trekant er tangent af en vinkel er længden af den modsatte side divideret med længden af den tilstødende side. I enhver retvinklet trekant er tangent af en vinkel er længden af den modsatte side (O) divideret med længden af den tilstødende side (A). I en formel skrives det simpelthen som ' tan '.

Anbefalede: